Kdo smo?

V podjetju Vodomec d.o.o. se ukvarjamo z gojenjem kalifornijske postrvi. Razpolagamo s štirimi ribogojnicami na lokacijah Pšata, Zalog, Ilirska Bistrica in Nova Štifta.

Naši temelji so bili postavljeni na znanstvenih osnovah Biotehniške fakultete v Ljubljani, nadgrajujemo pa jih z našim večletnim praktičnim znanjem in uvajanjem dobrih praks, tako doma, kot tudi po svetu. Prizadevamo si dosegati najvišje standarde v vzreji in prehrani postrvi. Uporabljamo najkakovostnejšo hrano danskega proizvajalca Biomar, ki upošteva najvišje kakovostne in ekološke standarde. Leta 2008 je ribogojnica Pšata, kot prva v Sloveniji pridobila status ribogojnice proste bolezni na seznamu Evropske unije. Nekaj let kasneje je enak status pridobila tudi ribogojnica Ilirska Bistrica.

V ribogojnici Pšata imamo največjo selekcionirano plemensko jato postrvi v Sloveniji, s tem pa smo tudi največji proizvajalci iker in mladic postrvi. Ukvarjamo se tudi z prodajo in čiščenjem konzumnih postrvi, ki jih pripravimo v obratu za predelavo rib, ki je registrirana za EU.

 

 

Vodomec Logotip

 

Aktualni projekti

ESRP

PRP